Poliurea este o tehnologie în care o acoperire extrem de tolerantă și rapidă este creată prin ajustarea proprietăților a două componente reactive. Întărirea are loc în câteva secunde 5-20sec in functie de formularea respectivului sistem. Datorită durității și elasticității sale, este unul dintre cele mai rezistente acoperiri de pe planetă.

Poliurea este un polimer organic – reacția izocianatului cu o rășină polieterică terminată cu amină, formând un compus asemănător unui material plastic sau de cauciuc care poate fi utilizat în multe aplicatii decat tehnologiile mai vechi – poliuretan, epoxi, vinil ester, neoprene,etc

Ce este poliureea?
După cum este definit de PDA(Polyurea Development Asociation)
Un înveliș / elastomer de poliurea este derivat din produsul de reacție al unei componente izocianat și al unei componente de amestec de rășină. Izocianatul poate fi aromatic sau alifatic. Poate fi monomer, polimer sau orice varianta de reacție a izocianatului, a cvasi-prepolimerului sau a unui prepolimer. Prepolimerul sau cvasi-prepolimerul poate fi realizat dintr-o rășină polimerică terminată cu amină sau o rășină polimerică terminată cu hidroxil.
Amestecul de rășină trebuie să fie alcătuit din rășini polimerice terminate cu amină și / sau diluanți cu lant terminat cu amină. Rășinile polimerice terminate cu amină nu vor avea nici o parte intenționată de hidroxil. Orice hidroxiluri sunt rezultatul conversiei incomplete la rășinile polimerice terminate cu amină. Amestecul de rășină poate conține, de asemenea, aditivi sau componente non-primare. Acești aditivi pot conține hidroxili, cum ar fi pigmenții pre-dispersați într-un purtător de poliol. În mod normal, amestecul de rășini nu va conține un catalizator (catalizatori).

Acoperiri-Protectii din poliurea
Acoperirile protectoare de poliurea sunt utilizate în mod obișnuit din următoarele motive:
Rezistenta la abraziune
Protectie anticoroziva
Hidroizolare
Rezistenta Chimica ridicata,rezistenta la o atmosfera si un mediu agresive
Decor
Ameliorarea structuralaTimp de decenii, materialele tradiționale, cum ar fi vopsele, sistemele epoxidice, fibre de sticlă și esteri de vinil au fost toate folosite pentru a efectua aceste tipuri diferite de aplicații de acoperiri protectoare.
Tehnologia de acoperire-protectie cu poliurea nu este nouă. De fapt, aceasta tehnologie a inceput cu trei decenii in urma. Poliurea este mai nouă mai avansată si in continua dezvoltare decât sistemele tradiționale de acoperire și oferă numeroase avantaje proprietarului, specificatorului și contractantului.

Noțiuni de bază în afaceri Polyurea
Noțiuni de bază în afaceri de aplicare poliurea poate fi un proces descurajator, dar cu câteva obiective bine gândite, obținerea de succes este un obiectiv ușor de atins. Mai jos sunt câteva lucruri rapide la care să ne gândim când începem.

Noțiuni de formare în ambele aplicații și echipamente
Chiar dacă ați folosit un echipament de pulverizare înainte, trecerea în industria poliuretanică si poliurea necesită o pregătire suplimentară în ceea ce privește proprietățile fizice și tendințele materialului elastomeric cu care lucrati.

Selectarea unui furnizor de materiale
ATERKI este producatorul si furnizorul de materiale adecvate care poate face diferența față de succesul dvs. ca aplicator / contractor pentru poliurea. Mulți furnizori de materiale se îngrijesc doar de efectuarea vânzării și sunt mai puțin preocupați de calitatea produselor lor odată ce au părăsit depozitul. Apoi, ar depinde de dvs. să rezolvați problemele sau dificultățile întâmpinate în timp ce încercați să utilizați produsul. Noi,ATERKI suntem cunoscuți pentru atenția noastra la detalii în ceea ce privește calitatea consistentă a produselor și va oferim instructaje si solutii tehnice individuale
Pe termen lung, găsirea furnizorului potrivit de materiale va contribui la garantarea succesului noii dvs. afaceri cu aplicații pe bază de poliurea. Utilizarea celei greșite va avea efectul opus asupra afacerii dvs.

Selectarea echipamentului
Detinerea de instrumente potrivite la locul de muncă, este de o importanță capitală. Dacă ați încercat vreodată să realizați ceva fără instrumentele potrivite, veți ști cât de adevărat este acest lucru și aceeași regulă se aplică aplicării de poliurea. Obținerea echipamentului potrivit de pulverizare poate economisi ore de frustrare și dificultăți atunci când vă aflați pe locul de muncă sau atunci când încercați să curățați după pulverizare. Asigurați-vă că citiți informațiile furnizate în paginile noastre www.gamapur.com pentru a vă asigura că aveți instrumentele potrivite pentru o dezvoltare sanatoasa a afecerii dvs.

Aspectul tehnic al formulărilor
Sistemele de poliurea au fost descrise ca rășină dintr-un poliuretan care a reacționat cu curativul unui epoxid.Aceasta este o descriere destul de bună, deoarece acoperirile din poliurea par să profite cât mai bine de ambele tehnologii ale acestor polimeri. Acestea au îmbunătățit rezistența chimică și la solvenți și o rezistență la temperaturi mai ridicate comparativ cu poliuretanii. Ele au, de asemenea, rezistență la impact mai mare și alungire mult mai mare față de epoxid.

Domenii de aplicare:
Aplicații industriale

Bazine de apă uzată
Acoperiri și etansari de rezervoare și conducte
Secondary Containment pentru rezervoare, reactoare
Canalizare,conducte de apa,conducte de gaz
Acoperiri si protecii marine,Industria marina
Piese turnate
Peste azbociment-relizandu-se astfel sigilarea acestuia
Industria miniera
Depozite si camere frigorifice alimentare si agricole unde este necesar un ambient fara bacterii
Industria auto
Pardoseli indstriale-trafic auto,traffic stivuitor
Constructie

Construcția și repararea podurilor rutiere,feroviare
Pardoseli depozite,hangare
Pardoseala in parcari
Hdroizolatii la acoperisuri,terase
hidroizolatii-poliurea.ro
Amenajarea teritoriului, locuințe

Acvarii, piscine, iazuri,ferme de pesti
Parcuri de apă și locuri de joacă
Rezervoare de apă
Faţade
Cazi de baie, cabine de duș
hidroizolatii-poliurea.ro
Transport

Pardoseli si carosari pentru camioane
Traverse si poduri cale ferata
Role de bandă transportoare
Construcția de bărci,yahturi
Acoperirile-protectiile cu poliurea trebuie întotdeauna să fie privite ca un sistem complet. O acoperire-protectie reușită este combinația coordonată a 4 factori. Acești parametri trebuie să fie respectați corect în orice moment pentru a beneficia de avantajele unice ale sistemelor Polyurea.

Echipe de aplicații instruite
Echipamente profesionale
Pregătirea corectă a suprafeței
Formulări de poliurea care includ produse adiționale
Sistemele de poliurea ATK COAT sunt membrane impermeabile de înaltă calitate, proiectate pentru aplicații la temperaturi și presiuni ridicate, utilizând componente lichide. Proprietățile lor excelente le fac una dintre cele mai populare soluții de pe piață pentru satisfacerea cerințelor tehnice ale proiectelor de construcții profesionale.